DS Waregem One vlot voorbij Jeugd Gentson

De dames van DS Waregem One wonnen zaterdagavond met 54-85 bij Jeugd Gentson. De Amerikaanse Dowdell eiste een hoofdrol op.

Door een stroompanne begon de wedstrijd 45 minuten later dan voorzien. Waregem die eerder deze maand Gentson al partij gaf in het teken van de Beker van België, en vlot doorging, begon het best aan de wedstrijd, 3-9. Onder impuls van de Amerikaanse Dowdell sloegen de bezoekers al vlug een kloof, 13-28. Met een grote twee minuten gespeeld in de tweede periode stond de twintiger op de bordjes, 16-36. Waregem stoomde door en via Delmulle diepte het zijn voorsprong nog uit aan de rust, 23-49.

Na de pauze ging Waregem door op zijn elan. Dowdell, goed voor 10 punten in de derde periode, zorgde ermee voor dat de voorsprong bij het ingaan van de slotperiode 37 punten bedroeg. In dit slotquarter werd nog naarstig geroteerd door DS Waregem, zodat Gentson nog kon milderen. 54-85 eindstand. Volgende week zondag staat de confrontatie met Point Chaud Sprimont op het programma.