DS Waregem One boekt makkelijke 77-49 overwinning in West-Vlaamse derby tegen Tulikivi Deerlijk

Na de eerste periode leidde Tulikivi Deerlijk nochtans met 17-19.

De dames van DS Waregem plaatsten zich afgelopen woensdag nog vlot voor de kwartfinale van de Beker van België door Gentson te verslaan met 94-62. In een goed gevulde ‘De Treffer’ stond de tweede West-Vlaamse derby in zeven dagen voor Waregem op het programma. Deerlijk was niet onder de indruk van DS Waregem en kwam een eerste keer gelijk via Boucquey, 7-7. De eerste periode verliep verder gelijk opgaand, maar het waren de bezoekers die met twee punten voorsprong de tweede periode mochten aanvatten, 17-19. De troepen van Marc Foucart vonden het welletjes en plaatsten een tussensprint van liefst 18-0! Deerlijk liet pas na 8.30 minuten in het tweede quarter hun eerste score noteren. Aanvallend lukte niets meer voor Tulikivi, 39-24 aan de rust. Na de pauze ging Waregem op zijn elan verder en Deerlijk moest alles ondergaan. Offensief lukte nog weinig terwijl de thuisploeg vlot de weg naar de ring vond, 63-32 na 30 minuten. In de slotperiode was er nog weinig animo in de wedstrijd. Topscorer Vucurovic (14 punten) dikte haar puntentotaal nog wat aan. Makkelijke zege voor Waregem dat het alleen in de eerste periode moeilijk had tegen een verdienstelijk Deerlijk.

Quarterstanden: 17-19/39-24/63-32/77-49.

Speelden voor Waregem: Meylemans 8, Visgaudaite 6, Raman 6, Celus 13, Delmulle 2, Dowdell 12, Vucurovic 14, Biebuyck, Devliegher 10, Deyaert 6.

Speelden voor Deerlijk: Poffyn 2, Boucherie 7, Storme 7, Degels, Boucquey 9, Verbeest 2, Lambrecht 4, Debruyne , Snauwaert 4, Maes 2, Naessens 12.