Driedaagse De Panne-Koksijde zoekt opvolger voor Sébastien Rosseler

Redactie KW

Vandaag start in de schaduw van het Casino van Middelkerke de 36e editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde. Voor sommige renners is deze rittenkoers een doel op zich geworden. Anderen bekijken de Driedaagse nog steeds als de ultieme generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen van zondag.

Vanaf de kust gaat het tijdens de openingsrit van vandaag via Ichtegem, Lichtervelde en Koolskamp naar Oudenaarde waar na 86 km twee plaatselijke ronden wachten van elk 57,5 km. Daarin zitten telkens de beklimmingen van de Edelare, Leberg, Berendries, Valkenberg, Oude Kruisberg en Kortekeer verweven net als de kasseizone van de Haaghoek.

Morgen wordt in Zottegem de start gegeven van de langste etappe in deze Driedaagse. Via Oudenaarde en Ieper bereikt men dan het Heuvelland waar de beklimmingen van de Mesenberg, Monteberg, Kemmelberg, Rodeberg en Vidaigneberg wachten. Daarna trekt de karavaan naar de polderstreek met de beruchte passage aan de Moeren om zo na 182 km de drie plaatselijke ronden van elk 11,3 km in Oostduinkerke aan te snijden.

Tijdens de slotdag is er traditioneel het tweeluik met ‘s voormiddags een korte rit in lijn en de afsluitende individuele tijdrit. Vorig jaar ging de eindzege naar Sébastien Rosseler.

De 24 deelnemende ploegen:

RadioShack, Omega Pharma-Quick.Step, GreenEdge, Vacansoleil, Katusha, Lampre, Astana, FDJ-BigMat, Liquigas, Lotto-Belisol, Project 1t4i, Team Type 1, Colnago, Farnese Vini, NetApp, Acqua Sapone, Topsport Vlaanderen-Mercator, Accent-Willems Veranda’s, Landbouwkrediet, Team Europcar, UnitedHealthcare, Rusvelo, Spidertech, Champion

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier