Driedaagse De Panne-Koksijde – Reacties na rit 3a

© BELGA
Redactie KW

Reacties na de donderdagvoormiddag gereden rit 3a in de Driedaagse De Panne-Koksijde:

– Ritwinnaar en leider Alexander Kristoff (Katusha): “Probeer leiderstrui te verdedigen in tijdrit”

“Ik kende de sprint hier, want de Driedaagse De Panne-Koksijde stond in 2010 al eens op mijn programma”, vertelde de Noor na zijn spurtzege. “Het is niet gemakkelijk sprinten op die kleine steentjes. Je fiets springt immers van hot naar her. Ik was slechts als vierde of vijfde uit de bocht gedraaid. Eens op het rechte stuk gaf ik fors door en kon het zo halen, al kwam er nog iemand heel kort.”

“De afsluitende tijdrit? Afwachten. Ik ben niet echt een specialist in die discipline. Ik ga er natuurlijk alles aan doen om mijn leiderstrui tot vanavond te behouden maar of dat gaat lukken, daar kan ik nu niet echt op antwoorden. Ik tel immers niet veel voorsprong op de rest van het pak.”

– Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen): “Goede doorgedreven training voor zondag”

Preben Van Hecke kreeg de prijs van de strijdlust voor zijn exploot in de ochtendetappe. “De mannen van Katusha pakten van bij de start het heft in handen”, verduidelijkte onze landgenoot. “Zij trokken het tempo op tot zowat 50 kilometer per uur. Toen de snelheid eindelijk daalde, ging ik mijn kans. Gelukkig kreeg ik verderop wat steun, maar ik wist dan al dat men ons niet ging laten rijden. Dit was alvast een zeer goede training met de Ronde van Vlaanderen in het vooruitzicht. Ik hoop in Oudenaarde binnen de top 20 te eindigen.”

– Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM): “Ik ga 14,7 kilometer knallen”

Tijdritspecialist Nederlander Lieuwe Westra maakt net als een handvol anderen kans om de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam te schrijven. “Ik ben gelukkig rechtop gebleven, want het was me wel een hectisch rondje hier in De Panne”, aldus de Nederlander. “Of ik favoriet ben voor de eindzege? Favoriet niet, maar ik wil mijzelf wel kanshebber noemen. Er staan nog zoveel renners op een zakdoek qua tijd. Mannen als Sergent, Chavanel en Terpstra zullen wel een topprestatie neerzetten. Vergeet ook leider Alexander Kristoff niet. Die zal zijn leidersshirt zeker willen verdedigen. Hoe ik de tijdrit ga indelen? Niet. Voluit gaan van zodra ik van het startpodium schiet. Ik ga simpelweg 14,7 kilometer knallen.”

KV -Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier