Drie vrijwilligers bedankt voor bewezen diensten bij KVO, want ‘te weinig plaats op de bank’

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Drie hondstrouwe vrijwilligers, onder wie Omer Dejonghe, zijn plotseling ‘aan de deur gezet’ door eersteklasser KV Oostende.

Onder andere Omer Dejonghe (78), die bijna veertig jaar lang terreinafgevaardigde was bij de kustploeg – eerst bij AS Oostende en later bij KV Oostende – moest van de ene dag op de andere vernemen dat hij de handen niet meer uit de mouwen moet steken. Eerder werd hij van ploegafgevaardigde gedegradeerd tot materiaalverantwoordelijke en tot terreincommissaris, ‘omdat het scheidsrechterblad nu met de computer wordt ingevuld’. Belangrijkste reden voor deze beslissing blijkt dat de bank naast het veld stilaan te krap wordt om iedereen een plaatsje te geven, nu recent een teammanager werd aangeworven en er nog twee versterkingen voor de staff op komst zijn.

Naast Dejonghe werden ook materiaalmannen Patrick Coucke en Marc Lams met hetzelfde argument bedankt voor bewezen diensten. De fans kunnen maar weinig begrip opbrengen voor deze actie van het KVO-bestuur. Zaterdag maakten zij met een spandoek hun steun aan de drie afgevaardigden kenbaar.

(FJA/OV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier