Dove vrienden Sam Verstraete en Diem Hoste shotten zondag tegen elkaar

Redactie KW

Sam Verstraete (VVC Oedelem) en Diem Hoste (Sint-Joris) zijn niet alleen vrienden, ze hebben ook iets gemeen. De grote passie van beiden is voetbal, maar nog opmerkelijker is dat ze allebei doof zijn. “We horen geen enkel fluitsignaal”, klinkt het. Voor het EK spelen ze in 2011 samen in Denemarken met de nationale dovenploeg, zondag 31 oktober staan de twee tegenover elkaar.

Hoe kunnen jullie zo sterk voetballen als jullie niet weten wanneer een scheidsrechter fluit ?

Sam Verstraete : (lacht) „We zijn het al jaren gewend. Akkoord, wij horen geen enkel fluitsignaal maar als iedereen stilstaat, voelen we het aan dat er gefloten werd. Trouwens, ook de ploegmaats wijzen er ons op. In principe maakt de ploegafgevaardigde voor de wedstrijd de referee erop attent dat wij doof zijn. En liplezen kunnen wij als de beste.”

Diem Hoste : „Twee weken geleden speelde ik door na vermeend buitenspel. Ik was zodanig met de actie bezig dat ik niet doorhad dat het spel was afgefloten. Ik kreeg geel onder de neus geduwd. Samen met mijn ploegmaats maakte ik de scheidsrechter er met heftige gebaren op attent dat ik doof ben. Die referee reageerde voorbeeldig en schold mijn gele kaart kwijt. Maar prettig is dat natuurlijk niet.”

Naar de superclash dan. Voor het eerst in jullie carrière treden jullie tegen elkaar in het strijdperk.

Sam Verstraete : „Wat er ook gebeurt, onze vriendschap zal nooit verminderen. Toch kan ik niet ontkennen dat dit treffen voor mij iets speciaals is. Het zou doodzonde zijn moesten we net tegen Diem ons eerste puntenverlies lijden. Dus zal ik pas tevreden zijn wanneer we de volle buit thuishouden.”

Diem Hoste : „Sam wens ik veel succes toe, ik hoop dat we beiden promoveren. Maar tegen ons moet hij voor het eerst in het zand bijten !”

(JPV)

Volledige dubbelinterview in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 29 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier