Dominique Baeyens nu ook officieel bondscoach nationale volleybalploeg

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Toekomstig bondscoach Dominique Baeyens tekende dinsdag in Vilvoorde een contract van een jaar tot na het EK van 2013 als bondscoach van de Belgische mannenvolleyploeg. De 56-jarige Brusselaar heeft naar eigen zeggen niet lang getwijfeld om de functie van Claudio Gewehr over te nemen. “Ons nationaal team bulkt van het talent en bezit een uitstekende basis om het ver te schoppen.”

“Vroeger moesten spelers overtuigd worden om voor de nationale ploeg te spelen, maar dankzij een innoverende visie en de nodige investeringen staat het talent er nu, en dat maakt de uitdaging voor mij interessant. Na 25 jaar als clubtrainer wordt de overstap naar bondscoach uiteraard wennen, maar ik ga deze uitdaging met veel plezier aan. Het team bezit een uitstekende mix van jonge en ervaren spelers. Met het talent van deze nationale ploeg moet een kwalificatie voor het EK zeker haalbaar zijn, en wat mij betreft mag dat al in Estland in september.”

Wie de assistent wordt van Baeyens is nog niet duidelijk. Huidig assistent-coach Emile Rousseaux volgt Baeyens bij Roeselare. “We hebben afgesproken dat ik zelf mijn technische staff mag samenstellen. Momenteel kan ik echter nog niet met zekerheid zeggen wie het gaat zijn”, besloot Baeyens.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier