Doelpunt Lokeren tegen Club Brugge genomineerd voor mooiste goal ter wereld

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Het doelpunt dat Sporting Lokeren-aanvaller Benji De Ceulaer op zondag 18 september op de zevende speeldag in de Pro League tegen Club Brugge scoorde is door de Wereldvoetbalbond FIFA genomineerd voor de Ferenc Puskas Award, de jaarlijkse onderscheiding voor het mooiste doelpunt dat in een seizoen gemaakt is. Dat maakte de Pro League woensdag bekend.

De Ceulaer scoorde toen vijf minuten voor rust de gelijkmaker (1-1). Na een geniaal opwippertje over het hoofd van Almebäck joeg hij de bal voorbij Coosemans in doel. Na de rust moest De Ceulaer wel het veld verlaten na zijn tweede gele kaart van de avond. Uiteindelijk verloor Lokeren de wedstrijd met 1-2. In totaal werden er tien doelpunten genomineerd voor deze prestigieuze onderscheiding. Op de officiële website van de FIFA kan er door iedereen op het mooiste doelpunt gestemd worden. Op 9 januari 2012 wordt de winnaar tijdens de uitreikingsceremonie van de FIFA Gouden Bal in het Zwitserse Zürich bekendgemaakt.

De Ferenc Puskas Award is de opvolger van het ‘FIFA Doelpunt van het Jaar’ en werd in 2009 voor het eerst uitgereikt. Toen ging de onderscheiding naar de Portugees Cristiano Ronaldo, die toen nog bij Manchester United onder contract stond. Vorig jaar ging de Turk Hamit Altintop met de prijs aan de haal.