Doelman Pieter Merlier wordt accountmanager bij Zulte Waregem

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Pieter Merlier wordt accountmanager bij eersteklasser SV Zulte Waregem. Dat maakte Essevee dinsdagmorgen bekend. De huidige goalie van derdeklasser Oudenaarde kroonde zich met Zulte Waregem in 2006 nog tot bekerwinnaar en maakte ook de daaropvolgende campagne mee.

“Dit is thuiskomen voor mij”, aldus Merlier, die vanaf nu het salesteam van de West-Vlaamse eersteklasser versterkt. “Ik heb hier twintig jaar gespeeld, van mijn zevende tot 27e. Eerst bij KSV Waregem en nadien SV Zulte Waregem. Dat ik nu kan terugkeren naar mijn roots is fantastisch. Ik woon nog steeds op een steenworp van het stadion. Toen ik hoorde dat Zulte Waregem een accountmanager zocht, heb ik onmiddellijk mijn kandidatuur gesteld. Ik zat onmiddellijk op dezelfde golflengte met de mensen van Essevee. Ze willen met een gezonde ambitie vooruit en willen blijven vernieuwen. Er blaast hier duidelijk een nieuwe wind die me op het lijf geschreven is”, klinkt het.

De 32-jarige Merlier ruilde Zulte Waregem in 2007 voor het Israëlische Maccabi Herzliya. Daarna zocht hij zijn geluk bij de Roemeense clubs Cluj en Craiova. Vanaf dit seizoen komt hij uit voor Oudenaarde.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier