Dodelijke counter nekt KV Kortrijk

KV Kortrijk was de betere ploeg tegen Charleroi, maar vergat de kansen af te maken en liep in de slotfase van de wedstrijd op een dodelijke counter.

De wedstrijd was een goed kwartier ver toen KV Kortrijk voor het eerste gevaar zorgde. Matton kwam alleen voor doelman Mandanda, maar besloot onbegrijpelijk naast. Op het half uur brak Nfor door in de zestien. Hij kreeg een ferme por in de rug, maar vergat zich te laten vallen. Charleroi daarentegen bakte er helemaal niets van waardoor de rust bereikt werd met 0-0 op het scorebord.

KV Kortrijk ging in de tweede helft meteen op zoek naar een doelpunt, maar het schot van Dejaeghere was te zwak om de doelman te verontrusten. Vijf minuten later zorgde Charleroi voor het eerst voor wat opwinding, maar de pegel van Dzinic ging nipt naast. Meteen daarna staken de bezoekers opnieuw hun neus aan het venster, maar de lobbal van Kage belandde op het dak van het doel. De wedstrijd bloedde daarna dood, waardoor Hein Vanhaezebrouck ingreep met een dubbele wissel.

De druk nam daarna toe van KV Kortrijk. Dejaeghere zag zijn poging gered worden door de doelman en in de daaropvolgende fase kopte bezoeker Bojovic onder de druk van Kortrijk bijna in eigen doel. De thuisploeg vergat echter de kansen af te maken en liep op een dodelijk counter. Kage bracht de bal voor doel en Kumedor kopte ongehinderd de 0-1 in doel. In de slotfase kwam Matton nog eens alleen voor doel, maar ook deze keer miste hij de open kans. Helemaal op het einde vergat Charleroi de thuisploeg helemaal af te maken: Milicevic besloot op Keet en Arze knalde de rebound op de paal. KV Kortrijk probeerde daarna met alle middelen nog een punt uit de brand te slepen, maar de score bleef onveranderd.