Dirk Geeraerd kreeg sms van Yves Leterme na ontslag bij KSV Roeselare

Redactie KW

“Ik had er geen behoefte aan om mijn verhaal te doen. Ik heb elk interview afgewimpeld, maar nu dacht ik bij mezelf: Waarom niet?” Een maand na zijn ontslag praat Dirk Geeraerd over werkloosheid, over zijn gemoeds(on)rust, over kapotgeslagen dromen.

„Ik kreeg heel wat telefoontjes, mailkes en sms’jes. Francky Dury, met wie ik altijd op het scherpst van de snede geconcurreerd heb, stuurde mij een sms. We stonden altijd tegenover elkaar, maar we hebben elkaar altijd gerespecteerd. Sterkte in de toekomst. Van Ariël Jacobs ook : It’s part of the job, Dirk… “

„Met Harm van Veldhoven had ik ook contact. Toen hij vertrok bij Germinal Beerschot belde ik hem terug. Misschien moeten we in de toekomst iets samen doen, zei ik. Ja, we kunnen auditie doen voor een Plopfilm. Dat is nu blijkbaar in. (In de nieuwe Plopfilm kregen Johan Boskamp en Jean-Marie Pfaff een rolletje, red.)”

Op audiëntie bij Leterme

„Uiteraard ook met Jan Ceulemans, met wie ik een half uur gesproken heb. Je komt wel terug… En zelfs een sms’ke van Yves Leterme. Dirk, je bent een voetbalkenner en een goede trainer. Een opbeurende groet. Vorige week kreeg ik een telefoontje van zijn kabinetschef, met de vraag of ik de premier (maandag 17 november, red.) kon ontmoeten in de Wetstraat.”

„We hebben een uur gepraat, over voetbal en sport in het algemeen. Hoor je nog collega’s ? Heb je nog spelers gehoord ? Is er kliekjesvorming in de kleedkamer ? Over de impact van de verschillende culturen in een voetbalclub. Een aangenaam gesprek.” (Chris Tetaert)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Sport West) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier