Dick Norman neemt afscheid van fans tijdens Optima Open in Knokke-Heist

© BELGA
Redactie KW

Dick Norman uit Tiegem komt op 17 augustus afscheid nemen van zijn fans tijdens Optima Open, de Belgische manche van de ATP Champions Tour.

Hij vervangt Richard Krajicek in het dubbelspel en zal aan de zijde van tennislegende en rivaal Boris Becker zijn afscheidsmatch in Knokke-Heist spelen tegen Yannick Noah en Mansour Bahrami.

Vorige maand nog speelde de boomlange Belg samen met David Goffin in Rosmalen zijn laatste ATP-toernooi. Maar deze zomer keert Dick Norman terug naar zijn roots om zijn Belgische fans te trakteren op een staaltje toptennis tijdens het dubbelspel op zaterdag.

Hoogtepunt

De 42-jarige Norman beleefde in 1995 het hoogtepunt van zijn carrière in het enkelspel toen hij als qualifier de vierde ronde van Wimbledon bereikte. Hij versloeg Stefan Edberg, toenmalig nummer 1 van de wereld in de tweede ronde maar moest later de duimen leggen tegen Boris Becker. Deze laatste zal nu aan dezelfde kant van het net staan als dubbelpartner van Norman op center court van Optima Open. Het dubbelspel ligt de West-Vlaming dan ook net iets beter: hij won maar liefst vier ATP-dubbeltitels en klom op naar de top 10 van de wereld tijdens zijn 22 jaar durende professionele tenniscarrière.

“Ik kijk er enorm naar uit om voor eigen publiek als special guest op Optima Open een dubbel te spelen samen met Becker, Bahrami en Noah. Als West-Vlaming kon ik deze kans echt niet laten liggen!”, aldus Dick Norman.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier