Deresmes wint Zillebeke-Westouter-Zillebeke

Redactie KW

De Fransman Geoffrey Deresmes heeft Zillebeke-Boeschepe-Westouter-Zillebeke gewonnen. Hij haalde het in de sprint van Tom Devriendt, en Ethian Kimmence. EFC Quick.Step moest zich troosten met de zege in het ploegenklassement. David Geldhof, die pas als 47ste over de eindstreep reed, blijft wel leider in de Beker van België.

Voor je de naam van de vernieuwde wedstrijd kon uitspreken, waren er al vijf renners schampavie. Niels Nachtergaele en Christophe Vancauwenberghe van EFC-Quick.Step, Maarten Goossens en twee Australiërs, Daniel Patten en Ethian Kimmence. Het was knokken voor wat voorsprong, maar toen er mondjesmaat versterking kwam, ging die toch crescenco. Eerst kwamen Wim Vannuffel en Dieter Uyttersprot erbij, en op de Monteberg maakte de Fransman Geoffrey Deresmes helemaal alleen de sprong. Later kwamen er nog twee trio’s bij, met o.a. Dieter Bouvry, zodat EFC-Quick.Step met drie pionnen de sterkste formatie was in de kopgroep.

Op de West-Vlaamse en Noord-Franse hellingen toonde Deresmes zich de sterkste, waardoor hij alvast de bergprijs pakte. De veertien bleven goed samenwerken tot in de lokale rondes in Zillebeke, waar de koers helemaal losbarstte. Vooral door toedoen van Deresmes en Ethian Kimmence, een Australische dorpsgenoot van Heinrich Haussler. Er kwam ook volk uit de achtergrond terug, waardoor we een nieuwe kopgroep van veertien kregen. EFC-Quick.Step was opnieuw het talrijkst met Niels Nachtergaele, Dieter Bouvry, en Tom Devriendt. Brecht Dhaene en provinciaal kampioen Stijn Minne waren ook mee, net als Deresmes, Patten en Kimmence. Op de slotklimmetjes raakte niemand nog weg, en in de spurt had Deresmes nog voldoende kracht over om Devriendt en Kimmence te kloppen.

Uitslag

Geoffrey Deresmes, 151km in 3u 35min 45sec

Tom Devriendt

Ethian Kimmence

Gunter Sterck

Jan Van Aert

Dieter Bouvry

Stijn Minne

Matti Stiens

Kevin Fouquet

Hophra Gerard

Brecht Dhaene

Daniel Patten

Niels Nachtergaele

Dries De Bondt

Ward Lapiere

Deresmes wint Zillebeke-Westouter-Zillebeke

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier