Delfine Persoon wint gemakkelijk in Oostende

© VDB
Redactie KW

Voor het eerst werd er in Oostende een boksgala georganiseerd. Gents Boksgala on tour bracht enkele kleppers naar de kust. Delfine Persoon won gemakkelijk haar kamp.

Het Oostendse casino was voor het eerst het decor voor een boksgala. Heel wat boksliefhebbers vonden dan ook de weg naar Oostende voor kampen van onder andere Kobe Vandekerckhove en Delfine Persoon.

Eerste hoogtepunt van de avond was de kamp van Sebastiaan Steen. Voor de kerel uit Moere was het de eerste profkamp. Na twee ronden had hij al de overwinning op zak. Zijn tegenstander, een 39-jarige Spanjaard, werd uitgesloten wegens onregelmatig boksen.

Met Kobe Vandekerckhove kwam er een eerste klepper in de ring. Magic Kobe uit Roeselare was na acht ronden de beste tegen de Bulgaar Nenkov. Kobe Vandekerckhove haalde het op punten.

Iedereen keek uiteraard uit naar de kamp van Delfine Persoon. Na vijf maanden blessureleed nam de West-Vlaamse het op tegen Galina Gumliiska uit Bulgarije. Delfine Persoon begon gemotiveerd aan de match en verkocht haar tegenstandster onmiddellijk enkele rake klappen. In de tweede ronde kreeg de Bulgaarse een stevige stoot op de wenkbrauw en op het einde van die ronde gaf de Bulgaarse dan ook op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier