Delfine Persoon ontgoocheld en boos : “Er wordt niet op prestaties gestemd”

© BELGA
Redactie KW

De atlete, die tweede eindigde voor de titel van Sportvrouw van het Jaar, was opmerkelijk scherp op haar Facebookpagina.


© BELGA

“Ik ben misschien een slechte verliezer, maar toch vond ik dat het mijn jaar was”, steekt Delfine van wel. “Proficiat aan Thiam met haar brons op het EK, maar haar beste jaren moeten nog komen. Binnen enkele jaren behaalt ze ook een medaille op het WK of op de Olympische Spelen.”

Persoon stelt vast dat kleine sporten (nog altijd) geen kans maken. “Er wordt niet op prestaties gestemd”, aldus Persoon. “Maar zoals Clijsters : ‘Ik stem op Thiam, omdat ik ze ken’ Sportprestaties zijn niet meer belangrijk. En ja, ik heb geen contact met Clijsters, want ik behoor maar tot de normale klasse, die moet gaan werken!”

“Topprestaties in combinatie met fulltime job worden niet gewaardeerd”

Delfine Persoon is naar eigen zeggen ‘opnieuw teleurgesteld’. “Geen subsidies zoals de andere sporten (niet door de Minister van Sport en ook niet door BLOSO) en prestaties (Wereldkampioene, nummer 1 van de wereld en momenteel beste vrouwelijke bokser van de wereld) in combinatie met fulltime job worden niet gewaardeerd”, aldus nog Delfine. “Zo zie je maar, sommige mensen krijgen alles zomaar voor het rapen, andere werken er heel hard zelf voor en worden dan nog niet erkend.”

Delfine besluit met iedereen die toch achter haar staat te bedanken voor de steun.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier