Delfine Persoon nu wel Sportvrouw van het Jaar

© BELGA
Redactie KW

Na de inmiddels beruchte verkiezing van vorig jaar is Delfine Persoon nu wel Sportvrouw van het Jaar geworden, al was ze zelf niet aanwezig.

Persoon kreeg in het jaarlijkse referendum, waarvoor 262 beroepsjournalisten stemden, 704 punten achter haar naam. Daarmee haalde ze het voor Europees judokampioene Charline Van Snick (574 punten) en zeilster Evi Van Acker, ‘s werelds nummer 1 in de Laser Radiaal (412 punten).

De 30-jarige Persoon verdedigde in 2015 twee keer met succes haar wereldtitel bij de WBC-lichtgewichten. Op 25 april klopte ze in Bern de Zwitserse Nicole Boss met technisch KO in de negende ronde. Op 11 november was de West-Vlaamse voor eigen volk in Zwevezele op punten te sterk voor de Française Maiva Hamadouche. Persoon is ook regerend wereldkampioene bij de WIBF-, WBF- en WIBA-federaties en staat eerste op de wereldranglijst. Persoon volgt op de erelijst meerkampster Nafi Thiam op. Zij eindigde dit jaar als vierde met 398 punten en behoorde zo net niet tot de supergenomineerden.

Afwezig

Dat Delfine Persoon zaterdagavond niet naar het Sportgala afzakte, was geen verrassing. Vorig jaar had ze woedend het gala verlaten nadat ze de titel van Sportvrouw verrassend aan Thiam had moeten laten. Ze zwoer toen dat ze het Sportgala voortaan links zou laten liggen. Ondanks verwoede pogingen van het organiserende Sportspress om haar toch naar Brussel te halen, kwam Persoon die dure belofte na. Een sponsor nam in haar plaats de honneurs waar.

“Wij respecteren de beslissing van Delfine Persoon, wat vorig jaar is gebeurd zit bij haar nog erg diep, maar wij betreuren dit ook”, reageerde David Naert, voorzitter van Sportspress. “Ze vertegenwoordigt een kleine sport en daarom is dit een gemiste kans.”

(Belga – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier