Delfine Persoon niet bij laatste drie voor Sportvrouw van het Jaar: “Niet de prestaties tellen, maar het imago”

Redactie KW

Meervoudig bokskampioene Delfine Persoon heeft op Facebook haar ongenoegen geuit over haar niet-selectie voor de Sportvrouw van het Jaar.

Het bokstalent, aangesloten bij Boxing Club Lichtervelde, schopte het wel tot de longlist, maar vandaag werd de shortlist van de sportprijzen bekendgemaakt en daar is geen Delfine Persoon meer te bespeuren.

Volleybalspeelster Valérie Courtois, tennisster Kirsten Flipkens en Cathérine Jacques (jiu-jitsu) strijden om de prestigieuze onderscheiding bij de vrouwen. De West-Vlaamse basketspeelster Emma Meesseman en boksster Delfine Persoon vallen dus af.

“Zoals gewoonlijk ben ik er terug niet bij!”, foetert ze vrijdagavond op Facebook. “Nummer 20 van de wereld staan is belangrijker dan nummer 2 van de wereld zijn – ik ben zelfs enkele maanden nummer 1 geweest in mijn sport! Een halve finale is belangrijker dan drievoudig wereldkampioen zijn! Maar ja, mocht ik bij de genomineerden zijn, dan zou er iemand kunnen winnen waar de overheid zelfs geen financiële steun aan wil verlenen! Zo zie je maar, het zijn niet de prestaties die tellen, maar het imago zeker?”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier