Deerlijk blijft in tweede provinciale, Oostrozebeke degradeert

25/05/12 om 13:20 - Bijgewerkt om 13:20

Bron: Kw

Na de reguliere competitie diende tweedeprovincialer Ledegem een klacht in tegen Deerlijk, dat in zijn slotmatch tegen Meulebeke met Kenneth Voet en Willem Verhaeghe twee geschorste spelers opgesteld zou hebben. Daardoor zou Deerlijk een punt moeten inleveren, waardoor het evenveel punten zou tellen als Oostrozebeke, dat degradeert. In dat geval zouden beide clubs nog een testmatch moeten spelen.

Maar zo ver is het dus niet gekomen. Deerlijk gaf aan dat het juist heeft gehandeld en via het gekende kick-offsysteem beroep had aangetekend. Eind vorige week werd de klacht van Ledegem onontvankelijk verklaard in Brussel en gisteren volgde het provinciaal comité in Brugge die mening. Deerlijk blijft zijn puntenaantal behouden en speelt ook volgend seizoen in tweede provinciale. Oostrozebeke degradeert naar derde, Ledegem mag voor alle kosten opdraaien die Deerlijk in deze zaak heeft gemaakt.

(CDW)

...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!