Declercq Stortbeton Waregem wint openingswedstrijd

Op de Season Opening in Schiervelde in Roeselare heeft Declercq Stortbeton de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Waregemse titelkandidaat versloeg Dexia Namen met 55-60.

Met Naamse fusieclub kreeg Waregem meteen een zware tegenstander voorgeschoteld. De West-Vlamingen, met oud-basketter Daniel Goethals als nieuwe coach, waren vanaf de eerste minuten op achtervolgen aangewezen. Na tien minuten hadden de Walen al een voorsprong van 18-13 uitgebouwd. In de tweede periode kon Waregem de kloof niet dichten, maar onder impuls van de ervaren Irina Medvedeva en de jonge Julie Vanloo hield het de tegenstander wel constant in het vizier: 25-20 en 30-26 halfweg.

In de tweede helft begon Waregem zwak, met veel missers en balverlies. De Namense dames konden daardoor in het derde quarter een 47-40 voorsprong opbouwen. In het laatste quarter liep het beter bij het team van Goethals en de vrijworpen werden aan bijna honderd procent afgewerkt. Door een sterkere prestaties dan in de voorgaande quarters kon de West-Vlaamse titelkandidaat afsluiten met 55-60.

Dexia Namur Capitale – Declercq Stortbeton Waregem 55-60

Quarterstanden: 18-13, 30-26, 47-40, 55-60

Speelden voor Declercq Stortbeton Waregem: Medvedeva 14, Vanloo 8, Raman 5, Boucquey 13, Van Respaille 16, Foucart 2, Strubbe 2, Biebuyck.