De Ronde: “Cancellara tegen de rest” (Stijn Devolder)

Redactie KW

“Ik heb Fabian Cancellara van dichtbij zien rijden in de E3-prijs. Tom Boonen en alle anderen die er niet waren, zullen verschieten als hij in de Ronde van Vlaanderen hetzelfde uit zijn benen kan schudden.” Aan het woord is tweevouding Rondewinnaar Stijn Devolder uit Deerlijk.

Stijn Devolder kan het woensdag, dagen na de overwinning van ‘Spartacus’ in Harelbeke, nog haarfijn beschrijven. “Ze moeten niet denken dat de Zwitser zo sterk was omdat de tegenstand niet zo zwaar was. Het lag heus niet aan de renners die achter Cancellara fietsten. Hij heeft mij en de anderen echt met verstomming geslagen. Al wie in de kopgroep zat, heeft zich de ogen uit de kop gewreven. Wat ik van hem gezien heb, was nog straffer dan wat ik hem vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen en in Parijs-Roubaix heb zien doen.”

Niet gedemotiveerd

“Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij niet te kloppen is. Herinner je hoe torenhoog Filippo Pozzato twee jaar geleden favoriet was. Maar hij won niet. Wie denkt dat hij Cancellara kan kloppen, zal echter wel verdomd snel moeten kunnen fietsen. Gedemotiveerd ben ik door zijn optreden in Harelbeke niet.”

“Zijn overwinning is niet binnen, hé. Daarvoor moet hij als eerste in Meerbeke komen. Maar ik vind het wel goed dat ik met eigen ogen heb kunnen vaststellen wat me te wachten staat. Dat zijn ploeg niet zo sterk is, wil ik niet geloven. Ik heb ook gezien wat Stuart O’Grady zaterdag gedaan heeft. Het wordt Cancellara tegen iedereen.”

(BELGA/JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier