De reacties

Mathias Degels van Melco B. (Foto Bart) © Mathias Degels van Melco B. (Foto Bart)
Redactie KW

“We kregen een serieuze donderpreek”, zei Ruben De Pourcq van Basket Sijsele achteraf. En Mathias Degels van Melco Ieper Two zag 2 verschillende Melco’s…

Ruben De Pourcq (Basket Sijsele)

“Serieuze donderpreek na desastreuze eerste helft”

Na een bijwijlen desastreuze eerste helft, tapte Basket Sijsele na de pauze uit een totaal ander vaatje en deed de match volledig kantelen. “We speelden heel slecht in de eerste quarters” reageert Ruben De Pourcq. “Tijdens de rust kregen we dan ook een serieuze donderpreek te horen van coach Bruce Minne. Van bij de herneming stonden we weer als een ploeg op het terrein, en vooral de verdediging werd extra verzorgd. Dit is zeker duidelijk in het feit dat Melco Two amper nog kon scoren.”

De Pourcq vond in het 3de quarter vlot de weg naar de korf, en zorgde met 11 punten dat Sijsele naast en over de thuisploeg ging. “Maar alle verdienste gaat naar de hele ploeg, die me telkens de gepaste kansen aanbood.”

“We waren zeker niet met schrik naar de kattenstad afgezakt, maar wisten wel dat dit een gevaarlijke tegenstander was, vooral voor eigen volk. Over de titel gaan we zeker nog niet spreken, maar ik denk dat we vandaag toch alweer een belangrijke stap hebben gezet. Basket Sijsele heeft nu alles in handen om de klus te klaren.”

Mathias Degels (Melco Ieper Two)

“Omschrijf het misschien als jeugdzonden”

Er heerste wel ontgoocheling bij de Ieperlingen na de West-Vlaamse derby tegen Basket Sijsele.

“We zagen inderdaad twee verschillende Melco’s vandaag” opent Mathias Degels. “Voor de rust waren we veel sneller, was onze defensie een stuk beter en konden we gemakkelijk openingen maken in de bezoekende verdediging. In de tweede speelhelft leken we door onze beste krachten heen. Belangrijke zaken zoals onder andere hulpdefensie werd in de wind geslagen en aanvallend stokte het ook volledig. In het 4de quarter zat er helemaal geen lijn meer in ons spel.”

” Een echte reden voor dit falen is er niet in, behalve misschien als we het omschrijven als jeugdzonden. Misschien niet genoeg maturiteit en ervaring aan boord op de beslissende momenten in deze topper. Voortgaand op onze prestatie in de eerste helft, denk ik toch dat de einduitslag een ietwat vertekend beeld geeft. Maar gedane zaken nemen geen keer. In de komende weken willen we toch nog eens stunten tegen een ploeg die hoger geklasseerd staat. Vandaag misten we een unieke kans, maar er zullen er nog komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier