DBC Waregem moeizaam voorbij Tulikivi Deerlijk

Maja Vucurovic van Waregem niet voorbij Evi Wezenbeek (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Damesbasketclub Declercq Stortbeton Waregem behaalde een moeizame zege tegen een knap acterend Deerlijk. Het werd 49-62.

Waregem moest het stellen zonder de geblesseerden Chandrea Jones (uitgevallen vrijdag op training met een knie blessure) en Liza Biebuyck (operatie), Tulikivi zonder Philine Lambrecht (stressfractuur). Deerlijk begon het best aan de wedstrijd en liet Waregem niet in zijn normale spel komen (16-10). Onder impuls van Nele Poffyn bleef het op voorsprong, 18-16.

Veelvuldig balverlies bleef ook in de tweede periode DS parten spelen. Tulikivi maakte gretig gebruik daarvan en kon rusten met 31-29. Na de koffie moesten de bezoekers het al vlug stellen zonder een sterk acterende Inge Meylemans die in botsing kwam met Nele Deyaert en daar een gescheurde lip aan overhield. Pas na 6 minuten spelen in de derde periode kwam DS voor het eerst langszij (37-37). Tulikivi bleef tot aan de slotperiode aanklampen (39-44) maar moest toch zijn meerdere erkennen.

Onder leiding van de Amerikaanse Dowdell (18punten en 13 rebounds) en Celus (16 punten) liep het nog uit tot 15 punten. Deerlijk bood nog weerwerk via Lieselot Malfait (10punten) en Kim Snauwaert (12) maar kon de nederlaag niet meer afwenden, 49-62. Felbevochten zege van DS Waregem die op de derde plaats blijft. Deerlijk blijft onderaan bengelen.

(EL)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier