Davy Stieperaere en Lies Deruddere winnen Parkours Oekene

Redactie KW

Zaterdag 21 oktober vond aan basisschool De Ark in Oekene de zesde editie van Parkours plaats, de tiende manche van Roeselare Loopt.

Om 14 uur ging Parkours Oekene van start met de verschillende kidsruns. Nadat de kindjes het beste van zichzelf hadden gegeven, was het om 15.30 uur de beurt aan de lopers voor de 5 kilometer. Daarin ging de zege in de wedstrijd bij de heren naar Jan Goesaert. De Kortrijkzaan haalde het voor de 11-jarige Miro Verledens uit Hulste en Danny Clauw uit Beselare. Bij de dames haalde Audrey Goesaert uit Harelbeke het met grote voorsprong op Carline Vanhie uit Sint-Eloois-Winkel. De derde podiumplaats ging naar Vanessa Debaets uit Pittem, wiens haar zus lesgeeft aan De Ark.

Wevelgem boven

Om 16.15 uur werd het startschot gegeven voor de hoofdloop over 10 kilometer. Daarin sloegen Alexander Eggerick en Davy Stieperaere meteen een kloof. Halfweg de tweede ronde versnelde Stieperaere en de Wevelgemnaar liep onbedreigd naar de zege. De tweede plaats was voor de Pittemnaar, de derde stek ging naar Andy Vanhaelewyn uit Ingelmunster.

Bij de dames ging de zege naar Lies Deruddere, de vriendin van Davy. Wevelgem boven dus in Oekene. Op het podium werd ze geflankeerd door de Roeselaarse dames Hilde Hindryckx en Eline Hoorne.

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier