Dany Verlinden, Henk Mariman en Sven Vermant weg bij Club Brugge

© BELGA
Redactie KW

Na de komst van Georges Leekens als opvolger van Christoph Daum herschikt Club Brugge de technische staf en het sportieve departement. Sportmanagers Henk Mariman en Sven Vermant moeten vertrekken en ook keeperstrainer Dany Verlinden verdwijnt. In zijn plaats komt Philippe Vande Walle.

Om de interne werking verder te optimaliseren voert Club Brugge bij de aanvang van het nieuw seizoen enkele wijzigingen door in de organisatie van zijn technische staf en het sportieve departement. “Na acht seizoenen neemt blauw-zwart afscheid van zijn keeperstrainer Dany Verlinden. Hij wordt straks vervangen door een andere gewezen Clubdoelman Philippe Vande Walle”, klinkt het in een bericht van Club.

Naast Philippe Vande Walle komt ook Herman De Landtsheer de technische staf van Club Brugge versterken. De Landstheer (53) was deeltijds aan de slag als Sporttechnisch Assistent bij Sporting Lokeren OV, een job die hij ook uitoefent bij de Rode Duivels. Bij Club Brugge zal De Landstheer verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de wedstrijdscouting en het databasebeheer. Hij blijft, net zoals Vande Walle, deze taken combineren met zijn opdracht bij de Belgische Voetbalbond.

Ook Mariman en Vermant verdwijnen

Ten slotte is in onderling overleg ook besloten om de samenwerking met Henk Mariman en Sven Vermant stop te zetten, zo meldt Club Brugge nog. Als sportmanagers waren ze sinds begin 2011 mee verantwoordelijk voor het uittekenen en de implementatie van de nieuwe sportieve structuur bij Club Brugge.

“Club Brugge wil Henk Mariman, Sven Vermant én Dany Verlinden hartelijk bedanken voor hun inzet en de rijke ervaring die ze jarenlang met de club hebben gedeeld. Club wenst hen dan ook veel succes en geluk in hun verdere professionele en persoonlijke leven”, aldus de club.

Meerin Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier