Damme-Brugge-Damme lokt massa sportievelingen

Redactie KW

De loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme lokte zondagmiddag een massa sportievelingen ondanks het barslechte weer.

Zondagmiddag 29 maart mochten de nieuwe organisatoren van Damme-Brugge-Damme zowat 750 deelnemers verwelkomen. Een 600 moedige dames en heren waagden zich tijdens een opklaring in het wolkendek aan de 10km. Deze wedstrijd is de eerste van het vaart-criterium 2015.

Even opschudding toen, op enkele kilometers van het einde, een boom omwaaide op het moment dat het gros van de deelnemers daar langskwam. Na de felle tegenwind tijdens de eerste helft van het traject langs de vaart, was de boom een extra hindernis voor de lopers die niet vooraan liepen.

Barbara Marveau eerste dame

Minder spanning vooraan, waar vijf lopers van bij de start wegliepen. Na het keren in Brugge, versnelde Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez. Enkel medebruggeling Woldu Ghirma kon nog even volgen, maar moest op 4km van de streep ook lossen. Nochtans verklaarde de winnaar dat hij geen beste benen had. Met een tijd van 31.57 was de winnaar bijna een halve minuut eerder terug aan de Damse markt. Geen van de vijf snelle starters werd nog ingelopen. Eerste dame werd Barbara Maveau uit Beernem. Zij was tot aan het keerpunt in het spoor van de betere mannen kunnen blijven. Zij liep gemiddeld 16,41 km/u.

In de 4km jogging had Simon Mestdagh al gezegevierd. Snelste dame daarin was Josephine Rondelee, gevolgd door de amper 10-jarige Stien Vanttieghem, die een uurtje eerder in de regen al de kidsrun had gewonnen!

(GV)

De volledige uitslag is te vinden op : http://www.run4you.be/uitslagen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier