Damesvolley : Hermes Oostende verliest van Tielt

Voor de tweede ploeg van Hermes in eerste nationale wordt de situatie stilaan heel penibel. De ploeg kon voor Nieuwjaar amper één partij winnen en stond troosteloos laatste in de klassering. Het moet in de tweede ronde dus volop aan de bak om degradatie te vermijden. De eerste tegenstander in het nieuwe jaar was Tielt, dat een rustig seizoen doormaakt in de subtop.

Oostende start gespannen aan de partij. Veel fouten en slordigheden bij de thuisploeg. Het is dan ook éénrichtingsverkeer in het voordeel van Tielt. Na nog geen twintig minuten is de eerste set voorbij: 8-25. Hermes is wakker geschud en herpakt zich in set twee. Die is zowat het spiegelbeeld van de eerste set. Nu lukt alles bij Hermes en niks bij de bezoekers. Leontien Demeyer maakt de tweede set knap af: 25-16. en 1-1 in sets.

Beide ploegen komen wat meer tot rust in set drie. Het gaat gelijk op tot 20-20 maar dan dwingt Tielt met verhoogde opslagdruk opnieuw enkele fouten af bij de thuisploeg. Tielt komt zo op setbal en Margot De Muynck zet die om. 22-25. Het verlies van die derde set is een mentale opdoffer die een jong Hermes niet meer te boven komt. Tielt pakt makkelijk de vierde set met 8-25. Het wint met 1-3.

Tielt blijft door de overwinning vlot meedraaien in de top vijf van de klassering. Hermes probeert dan weer het positieve uit set twee en drie mee te nemen naar de volgende partijen. Het gelooft nog in operatie redding.