Damesvoetbal: trainer DV Kortrijk slaat speelsters Opex Girls Oostende

Redactie KW

Zondagmiddag werd in eerste provinciale bij de dames de partij tussen DV Kortrijk en Opex Girls Oostende gestaakt. Oorzaak was een serieus handgemeen, waarbij de trainer van Kortrijk een aantal bezoeksters sloeg. De man zelf ontkent de feiten en nuanceert

De feiten gebeurden halverwege de tweede helft, bij een 1-1-tussenstand. Na een trekfout revancheerde een speelster van Kortrijk zich. Een speelster van Oostende, die in de dug-out zat, rende terug het veld op om haar ploeggenote te beschermen, en dat was niet naar de zin van de doelvrouw van DV Kortrijk, die zich ook in de debatten kwam mengen.

Uiteindelijk stormde ook de Kortrijktrainer, Rino Porte, het veld op en deelde een slag uit. Hij raakte daarbij de délégué van Oostende. Nadien scheurde hij ook nog het shirt van een bezoekende speelster.

Reacties

“Ik begrijp nog altijd de aanleiding niet, het was geen brutale match”, reageert de trainer van Oostende, Hans Bernaert. “Die trainer, die zelfs een bestuursfunctie bij die ploeg heeft, ging compleet door het lint. Ik ben nu al zestien jaar trainer, ik heb dat nog nooit meegemaakt.”

Zowel de drie gedupeerde meisjes als de club zullen zich allicht geen burgerlijke partij stellen, maar laten alles over aan het provinciaal comité van de Voetbalbond.

Reactie Rino Porte

In een reactie aan onze krant meldt Rino Porte dat hij net aanmaande de rust te bewaren, ondanks de vele fouten tegen hun ploeg. Maar toen een speelster zijn eigen dochter een vuistslag verkocht, nam ‘de vader het van de trainer over’. Porte stapte het veld op en ging verhaal halen. Volgens de trainer bleef het bij roepen en heeft hij niemand geslagen.

(CDW)

Uitgebreide reactie in Krant van West-Vlaanderen, edities Kortrijks Handelsblad en De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier