Damesbasket Waregem kampioen

Redactie KW

Vorige week zaterdag had het team van Daniel Goethals moeiteloos de belle afgedwongen en de partij tegen SKW met een dertiger gewonnen. Dit keer liep het niet zo vlot, al nam Waregem wel een sterke start (10-0). Bij de rust was er ook nog niets aan de hand, 34-18, maar toen slopen de bezoeksters stilaan dichterbij en kwamen terug tot op 39-31. Maar een offensief sterke Jana Raman en een defensief goed spelend duo Nele Deyaert-Tamara Van Respaille hielden de regerende landskampioen daarna af en met nog een paar minuten te gaan was de beslissing gevallen: 56-45. In de laatste minuut kon coach Goethals zelfs nog applausvervangen doorvoeren.

“Het is mijn allereerste titel en ik ben dan ook supertevreden”, aldus Daniel Goethals achteraf, die na de ceremonie protocolaire door de speelsters onder de douche werd geduwd en daarna feest vierde met zijn dames. “Zowel bij Charleroi als Oostende heb ik veel play-off-finales gespeeld, maar er nooit eentje gewonnen. Dit doet enorm veel deugd.”

Ook voorzitter Philippe Delmulle was door het dolle heen. “Mijn hart is zowat kapot van de stress”, zei hij een half uurtje na het eindsignaal. “We hebben de titel verdiend en zullen nu daarom een feestje vieren. (lacht) En morgen met een kater opstaan. De komende dagen beginnen dan de voorbereidingen op volgend seizoen.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier