Dames Zulte Waregem spelen gelijk tegen Sinaai in beker

De Essevee Dames hebben 1- 1 gespeeld op het veld van Sinaai. Zo beginnen ze volgende week met een mooie uitgangspositie aan de terugmatch aan de Kastanjelaan.

Essevee Dames kwam na 16 minuten op voorsprong tegen Sinaai. De Rijcke kon langs de lijn doorgaan, haar strakke voorzet werd zonder aarzelen door Crammer mooi genet, 0-1. De thuisploeg kwam na 35 minuten langszij. Een corner werd strak richting doel ingezonden en belandde via een Essevee-hoofd in eigen doel: 1-1. In de tweede periode was het de thuisploeg die het initiatief nam. Essevee beperkte zich tot verdedigen. De kansen waren schaars. Essevee voerde de druk nog stelselmatig op en een oprukkende Windels kon zes minuten voor tijd mooi voorzetten. De Rijcke kwam aan de tweede paal net te laat om de bal in doel te duwen. De laatste vijf minuten ging het terug over en weer maar gescoord werd er niet meer. Volgende week is er de terugmatch aan de Kastanjelaan met als inzet een plaatsje in de halve finales.