Crack Blue Cats Ieper opent seizoen met verlies

Redactie KW

Op de Season Opening in het Roeselaarse Schiervelde is Crack Blue Cats Ieper er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen.

Tegen het op papier veel sterkere Boom nam damesbasketclub Crack Blue Cats Ieper zaterdagmiddag op de Season Opening in Roeselare de beste start (1-6), maar de Ieperlingen maakten te veel fouten om verder uit te lopen. Bij Boom loodste de ervaren Dana Boonen de ploeg naar een comfortabele voorsprong na het eerste quarter: 17-12. In de tweede periode bleef Ieper achter de feiten aanlopen omdat het te veel inleggers miste: van 21-16 ging het in een ruk naar 28-16. Emma Meesseman nam haar team nog op sleeptouw, maar ook zij kon niet verhinderen dat Ieper halfweg al tegen een achterstand van tien punten aankeek: 34-24.

In een erg rommelig derde quarter werd er nauwelijks gescoord. Ieper probeerde Boom bij te benen, maar verder dan 42-34 kwam het niet. In de slotperiode liep Kangoeroes-Boom meteen tot 50-38 uit en was Ieper te vermoeid om iets terug te doen. Bij 57-38 kon Ieper helemaal inpakken. Emma Meesseman drong nog aan, maar kon niet verhinderen dat het uiteindelijk 63-56 werd.

Coach Philip Mestdagh relativeerde het verlies van zijn meisjes. “Hoewel het ons derde seizoen in eerste klasse is, waren we toch te zenuwachtig vandaag. Inside konden we iets doen tegen Boom, maar onze shotters lieten het helaas afweten.”

BBC Kangoeroes Boom – Crack Blue Cats Ieper 63-56

Quarterstanden: 17-12, 34-24, 42-34, 63-56.
Speelden voor Blue Cats Ieper: Devliegher 4, Marlies Versavel 2, Norman 2, Boydens 14, Plamsman 8, Meesseman 20, Marieke Versavel 4, Capoen, Lerooy 2 en Surgeloose.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier