Colin Coosemans (Club Brugge) heeft klierkoorts

Redactie KW

Bij Colin Coosemans is klierkoorts vastgesteld. Dat betekent dat de 18-jarige doelman van Club Brugge voor onbepaalde tijd out zal zijn. Afgelopen weekend was de doelman al ziek geworden, maar toch speelde hij nog de wedstrijd tegen Anderlecht.

Aanvankelijk dacht de arts aan een zware keelontsteking, maar een antibioticakuur en een dosis pijnstillers brachten geen soelaas. Daarop werd beslist om een bloedonderzoek te laten uitvoeren, wat de virale ontsteking bij Coosemans aan het licht bracht.

De match tegen Standard van dit weekend komt zeker te vroeg. Geert De Vlieger neemt zijn plaats onder de lat in. Coosemans krijgt van de medische staf een aangepast programma met een beperkte fysieke activiteit. Wekelijks volgt een check-up, waarna zijn programma zal worden bijgestuurd. Of Coosemans dit seizoen nog in actie kan komen, is dus nog onduidelijk.

Colin Coosemans : “Het is bijzonder spijtig dat dit mij overkomt in deze fase van de competitie, waarin ik de ploeg graag aan een Europees ticket wil helpen. Het komt er nu op aan om mijn lichaam vlot te laten herstellen, maar toch ook niet volledig stil te vallen. Volgens de dokter bestaat de kans dat ik snel herstel en dus toch nog inzetbaar zal zijn. Ik hoop in elk geval dat onze fantastische aanhang de hele ploeg zal blijven steunen de komende wedstrijden. We moeten gewoon dat Europees ticket halen.”

Bron: ClubBrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier