Club wint stadsderby, doet goeie zaak richting playoffs

Club Brugge heeft de stadsderby tegen Cercle gewonnen met 1-2. Akpala scoorde beide doelpunten voor Club dat door het gelijkspel van Anderlecht dichter sluipt in de klassering.

Club Brugge kwam in de eerste helft op achterstand na een heerlijke vrije trap van Lukas Van Eeno van Cercle. Maar nog voor de rust bracht Akpala met een intikker zijn ploeg terug op gelijke hoogte. En na de rust was het opnieuw Akpala die scoorde. Club speelde de partij uit en won met 1-2.

Door de overwinning en het gelijkspel van Anderlecht op Sint-Truiden komt Club terug tot op 6 punten van Anderlecht in de klassering. Bij het begin van de playoffs worden de punten gehalveerd. Cercle zakt naar de vijfde plaats in de stand. Het blijft voorlopig wel op koers voor playoff 1.

Ook Kortrijk maakt nog kans op playoff 1. Het verloor weliswaar in Gent met 2-1 maar omdat ook Genk verloor op het veld van Westerlo blijven beide ploegen op gelijke hoogte in de stand. Kortrijk en Genk staan gedeeld zesde met 43 punten. Kortrijk speelt op de laatste speeldag tegen Beerschot, Gent tegen AA Gent. Racing Genk heeft wel een beter doelsaldo.