Club kent dramatische seizoensstart

Club Brugge heeft, na vier speeldagen, duidelijk zijn competitiestart gemist. Club Brugge ging zondagavond in eigen huis met 1-2 de boot in tegen KV Mechelen. Blauw-zwart staat pas elfde in de stand en telt amper drie punten uit vier wedstrijden. Het is de slechtste start in 29 jaar.

Club had het balbezit, maar het waren de bezoekers die via Van Hoevelen (21.) op voorsprong kwamen. Even na het halfuur ging Wilmet na licht contact met Blondel neer in de zestien. Scheidsrechter Verbist wees naar de stip en stuurde Blondel met zijn tweede geel van het veld, Gorius zette de elfmeter feilloos om. Met tien man lukte Club in de tweede helft toch de aansluitingstreffer via Vargas (67.). Daar stokte het echter voor Blauw-zwart, dat na de nederlaag tegen Cercle opnieuw met lege handen blijft. Club blijft zo hangen op de elfde plaats in de stand, met drie punten.

Kop van jut was scheidsrechter Verbist die een doelpunt van Akpala afkeurde voor buitenspel en die – in de eerste helft- een strafschopfout op diezelfde Akpala door de vingers zag. Clubs manager Luc Devroe wil Verbist zelfs wraken. “Ik zag dat Devroe cynisch applaudisseerde na de match”, vertelt Verbist in de kranten, “maar ik ben doorgestapt en heb niet gekeken.”

“Ik begrijp de ontgoocheling. Het is logisch dat je dan een zondebok zoekt, maar ik weiger de schuld daarvoor op mij te nemen. Maar de zenuwen stonden strak gespannen tijdens de wedstrijd.”