Club geeft winst weg op Staaien

Op de tweede speeldag in de Belgische competitie hebben Sint-Truiden en Club Brugge zondagavond 3-3 gelijkgespeeld. Bij de rust stond Club 0-3 voor, maar die ruime voorsprong werd nog uit handen gegeven.

Club domineerde de eerste helft. Lior Refaelov opende de score in de 11e minuut en twee later trof Maxime Lestienne raak. Net voor rust maakte Refaelov er met zijn tweede van de avond 0-3 van. In de tweede periode vocht Sint-Truiden zich vol overgave terug. In de 63e en 65e minuut maakten Reza Ghoochanneejhad en Nils Schouterden er weer een wedstrijd van. Even later moest Dimitri Daeseleir met rood naar de kant, maar ook met tien man bleef Sint-Truiden vol in de aanval gaan. Het leverde tal van kansen op en in de vijfde minuut van de blessuretijd kreeg Brugge het deksel op de neus. Het was Grégory Dufer die met een vrije trap de 3-3 op het bord zette.

In de andere wedstrijd van de avond werd er niet gescoord. Westerlo-KV Kortrijk bleef dus 0-0. Dat is vooral een goed resultaat voor KV Kortrijk, dat de wedstrijd met negen beëindigde. Ervin Zukanovic kreeg rood in de 16e minuut, Mustapha Oussalah in de 71e.

Club Brugge verkeek de kans om alleen aan de leiding te komen. Met vier punten moet het nu Racing Genk, Standard, Cercle Brugge en Zulte Waregem naast zich dulden. Daarna volgen Anderlecht, Oud-Heverlee Leuven en KV Mechelen (3), Bergen, Lierse en Kortrijk (2) en AA Gent, Sint-Truiden, Beerschot, Lokeren en Westerlo (1).