Club Brugge zonder veel problemen voorbij Qarabag

Club Brugge heeft donderdagavond in het Jan Breydelstadion zijn heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League met 4-1 gewonnen tegen FK Qarabag. Vleminckx (9′) scoorde voor de rust, Vazquez (55′), Donk (71′) en Dirar (83′) erna. Aliyev scoorde in de 62e minuut tegen. De terugwedstrijd staat volgende week donderdag in Azerbeidzjan op het programma.

Het vernieuwde Club begon op volle sterkte met zes nieuwkomers aan de aftrap en die wilden meteen tonen wat ze in huis hebben. Op het openingsdoelpunt was het dan ook niet lang wachten: na negen minuten draaide Vleminckx zich knap vrij en die plaatste het leer mooi in het hoekje: 1-0. Club belegerde het doel, maar de bezoekende defensie gaf niet veel meer weg voor de rust.

Na de koffie ging de thuisploeg meteen verder op zoek naar het tweede doelpunt. Na goed tien minuten was het opnieuw raak. Vazquez kon aanleggen en krulde de bal heerlijk in de bovenhoek (2-0). Het aardig volgelopen Jan Breydelstadion maakte zich op voor een gala-avond, maar daar besliste Aliyev anders over. De 22-jarige spits mocht na mistasten van Stenman alleen op Coosemans af en miste niet: 2-1. Het spel verwaterde tot een potje gevechtsvoetbal tot Ryan Donk twintig minuten voor affluiten na een verre inworp de 3-1 voorbij Pavlovic kopte. Club wilde meer, maar een kopbaldoelpunt van Hoefkens werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk zorgde Dirar nog voor de geruststellende 4-1, waardoor de terugwedstrijd volgende week voor niet veel problemen zou mogen zorgen.