Club Brugge zet AA Gent vlot opzij op slotspeeldag

Op de tiende en laatste speeldag in Play-Off I heeft Club Brugge AA Gent geklopt met 3-0. Brugge nam eveneens afscheid van spelers Geert De Vlieger en Peter Van der Heyden.

Voor beide teams stond dinsdagavond niets meer op het spel: Club was immers al zeker van de vierde plaats en het bijhorende ticket voor de Europa League, bij AA Gent was het de laatste wedstrijd van coach Francky Dury. Ook bij Club Brugge werd afscheid genomen: voor en tijdens de match werden (tweede) doelman Geert De Vlieger en Peter Van der Heyden gehuldigd.

Club kende geen problemen met een futloos Gent, dat amper kansen bij elkaar voetbalde. De thuisploeg kwam na achttien minuten op voorsprong via Ivan Perisic. Gent verdedigde bij momenten knullig en nog voor de rust verdubbelde Vadis Odjidja de score met een heerlijk afstandsschot.

Na de pauze stond alles in het teken van het afscheid: Perisic – die wellicht zijn laatste match speelde voor Club – scoorde nog de 3-0, waarna eerst Peter Van der Heyden en later ook Geert De Vlieger nog een applausvervanging kregen.

De zege veranderde niets meer aan de stand in de Jupiler Pro League. Racing Genk kroonde zich tot kampioen na een 1-1-gelijkspel tegen Standard. De Luikenaars eindigen tweede, de derde plaats is voor Anderlecht, dat 3-4 verloor van Lokeren. Club eindigt als vierde, AA Gent als vijfde.