Club Brugge zeker van 2e plaats in Play-Off I na 1-2 zege bij Genk

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge heeft zich donderdag dankzij een 1-2 zege op het veld van Racing Genk op de negende en voorlaatste speeldag van Play-Off I verzekerd van de tweede plaats in de eindstand. Met nog slechts één speeldag te gaan heeft Club een onoverbrugbare voorsprong van vier punten op eerste achtervolger Genk, dat wel zeker derde blijft.

Jelle Vossen bracht de uittredende landskampioen nochtans op 1-0, meteen zijn twintigste competitietreffer. Met de rust in zicht kwam Club Brugge verdiend langszij via Lestienne. Twaalf minuten voor affluiten trapte Akpala via doelman Köteles de 1-2 tegen de touwen, waardoor Club vicekampioen wordt en de derde voorronde van de Champions League speelt.

In de stand heeft Anderlecht 49 punten, vier meer dan Club (45). Dan volgen Genk (41), Gent (37), Standard (35) en Kortrijk (34). Op de slotspeeldag, die zondag (14u30) op gang gefloten wordt, ontvangt Paars-Wit Standard, krijgt Club Brugge Kortrijk over de vloer en moet Genk naar Gent. Gent, Standard en Kortrijk kunnen alledrie nog op de vierde plaats eindigen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier