Club Brugge wordt enige leider in eerste klasse

© BELGA
Redactie KW

Na de derde speeldag prijkt Club Brugge alleen op de eerste plaats in de hoogste nationale voetbalafdeling. Blauwzwart had zaterdag wel de handen vol met Oud-Heverlee Leuven. Het versloeg de neo-eersteklasser met 1-0, dankzij een own-goal van ex-Bruggeling Kevin Roelandts in de 79e minuut.

Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien. Wim Raymaekers pakte nog voor het uur (57e) rood. Tien minuten later stond ook Brugge met tien. Het was Lior Refaelov die na een zware tackle naar de kant moest.

Zulte-Waregem gelijkspel

Na de tweede speeldag moest Brugge de leiding nog delen met vier andere teams, maar die lieten zaterdag allemaal punten liggen: Standard verloor met 3-1 op het terrein van AA Gent, Cercle Brugge leed een 2-0 nederlaag bij KV Kortrijk en Racing Genk en Zulte Waregem speelden 2-2 gelijk. In de andere wedstrijden van de avond won Beerschot met 3-1 van Westerlo en Bergen met 4-2 van Sint-Truiden. Zondag staan nog Lokeren-Anderlecht en KV Mechelen-Lierse op het programma, maar geen van die vier teams kan Club Brugge deze speeldag nog bijbenen.

Rangschikking

Met 7 punten uit drie wedstrijden doet Club Brugge beter dan Bergen, Genk, Kortrijk en Zulte Waregem (5), AA Gent, Beerschot, Standard en Cercle Brugge (4), Anderlecht, KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven (3), Lierse (2), Lokeren, Sint-Truiden en Westerlo (1).

(Belga, foto’s Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier