Club Brugge wint stadsderby en veroordeelt Cercle tot play-off 3

Op bezoek bij de buren van Cercle won Club Brugge donderdagavond met 0-3. Oscar Duarte, Eidur Gudjohnsen en Vadis Odjijdja scoorden.

Bij de thuisploeg moest Foeke Booy noodgedwongen sleutelen aan zijn ploeg. Op het moment dat de wedstrijd had moeten plaatsvinden was Godee nog niet speelgerechtigd, waardoor Kristof D’Haene in de basis gedropt werd. Juan Carlos Garrido deed een beroep op dezelfde elf die zondag een 2-0-voorsprong uit handen gaven tegen Anderlecht. In een weinig hoogstaande wedstrijd deelde groen-zwat de eerste speldenprikken uit, maar echte kansen leverde dat niet op. Ryan Donk deed na een klein half uur het publiek een eerste keer opveren, maar zijn pegel spatte op de binnenkant van de paal uiteen. Vier minuten later scoorde Oscar Duarte, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Net voor affluiten scoorde Duarte nog eens en nu keerde scheidsrechter Joeri Van De Velde het doelpunt wel goed.

Na de pauze zongen de blauw-zwarte supporters Cercle, give it up, maar dat deed de thuisploeg allerminst. Onder andere Clubhuurling Mushaga Bakenga kreeg enkele mooie kansen, maar Vladan Kujovic liet zich niet verrassen. De wedstrijd leek dood te bloeden, maar in blessuretijd scoorde Club nog twee keer. Eerst verdubbelde Eidur Gudjohnsen, die niet vierde na zijn doelpunt tegen zijn ex-club, de Brugse voorsprong en een minuut later scoorde ook Vadis Odjidja nog. Door deze nederlaag is Cercle nu ook mathematisch zeker dat het play-off 3 moet spelen. Club verzekerde zich dankzij de zege van een plaats in play-off 1.