Club Brugge wint overtuigend van KV Kortrijk

Na een evenwichtige eerste helft ging Club Brugge de rust in met een 1-0-voorsprong. In de tweede helft scoorde de thuisploeg aan de lopende band en stond het in een mum van tijd 4-0 voor. KV Kortrijk speelde goed mee, maar kwam niet verder dan een eerredder.

Club Brugge begon het best aan de wedstrijd, maar dat leverde niet meteen veel doelgevaar op. Na een kwartier kwam de thuisploeg toch bijna op voorsprong. Op een vrije trap liepen Simaeys en Geraerts goed in, maar Verbauwhede hield de deviatie van Simaeys uit zijn doel. De thuisploeg had de smaak te pakken: Akpala nam een bal goed uit de lucht en schoot meteen uit de draai, maar de bal ging een metertje naast. Vijf minuten later kwam de bal opnieuw bij Akpala, maar de Nigeriaan had te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen en weg was de kans. Na een halfuur spelen klom Club Brugge dan toch op voorsprong. Aan de rand van de zestien werd Dirar onderuit gehaald. De vrije trap van Perisic ging over doel, maar omdat Scepovic te vroeg uit het muurtje kwam, kregen de Bruggelingen een herkansing. Deze keer was het wel raak. Perisic krulde de 1-0 voorbij Verbauwhede. Kortrijk voetbalde nochtans goed mee, maar het kreeg geen kansen bij elkaar gespeeld. 1-0 aan de rust.

De tweede helft was nog maar begonnen of het stond al 2-0 met een wereldgoal van Blondel. Hij heroverde de bal, rukte op en vloerde vervolgens Verbauwhede met een prachtige lobbal. Club Brugge had de smaak te pakken, want bij de volgende kans was het opnieuw raak. Een voorzet werd door de sterk spelende Dirar onbewust klaargelegd voor Akpala en die scoorde zonder twijfelen de 3-0. De wedstrijd werd een afstraffing voor Kortrijk, want Perisic zette met zijn tweede van de avond de 4-0 op het bord nadat hij een voorzet van Dirar aan de tweede paal binnenwerkte. Kortrijk-trainer Vanhaezebrouck kon het niet langer aanzien en voerde zijn drie wissel in een keer door. Met resultaat, want twintig minuten voor tijd kon Kortrijk de eer redden. De Beule werd uit het oog verloren door de Brugse defensie en hij kon de 4-1 vrij in doel koppen. Club Brugge hield vervolgens de bal in de ploeg en Kortrijk besefte dat de wedstrijd gespeeld was.

Zelfs bij een 4-1-stand kan een vrije trap voor ruzie zorgen bij de thuisploeg. Dirar liep boos weg en kreeg geel omdat hij zijn eigen fans uitdaagde. Daarna bleven de supporters de Marokkaan uitfluiten en vroeg hij zijn wissel aan. Omdat Club zijn drie wissels al had doorgevoerd en de supporters bleven fluiten ging Dirar gewoon van het veld en moest Brugge de partij met tien uitspelen. Ondanks de 4-1-zege waren er weinig lachende gezichten bij de thuisploeg na de heisa met Dirar. (SM)