Club Brugge wint opnieuw

Club Brugge speelde net als vorige week opnieuw een goede wedstrijd en klom op voorsprong via Perisic en Akpala. Daarna knokte Lokeren zich terug in de wedstrijd en versierde het enkele mooie kansen, maar de thuisploeg hield stand en won uiteindelijk met 2-1.

Geen Wilfried Dalmat in de kern bij Club Brugge na zijn sterke prestatie van vorige week. De Fransman stuurde zijn kat naar de tactische bespreking en mocht thuis blijven. Odjija begon op de bank. Club Brugge probeerde de bezoekers meteen vast te zetten, maar echte kansen leverde dat niet op. Iets voor het halfuur was de eerste grote kans ook meteen raak. Dirar zette zich goed door op rechts en bracht de bal voor doel. Perisic dook aan de eerste paal op voor Maric en tikte de 1-0 tegen de netten. De thuisploeg ging voorzichtig verder op zoek naar doelpunten en opnieuw zette Dirar zich door op de flank. De bal leek over de doellijn te gaan, maar Perisic kopte slim achteruit naar Akpala. De Nigeriaan slaagde er echter niet in om voldoende naar beneden te koppen. Lokeren kwam er dan ook eens uit. De Pauw stond helemaal alleen in de zestien en mocht ongehinderd koppen op doel. Zijn bal belandde echter op de paal. Club Brugge kwam hier goed weg en ging zo met een 1-0-voorsprong de rust in.

De thuisploeg kwam in de tweede helft ei zo na meteen op 2-0. De defensie van Lokeren kreeg een voorzet niet weggewerkt, maar het schot van Blondel stierf in de armen van Lazic. Meteen daarna hield de Lokerse doelman zijn team opnieuw recht door een pegel van Geraerts weg te boksen. In de daaropvolgende fase moest Lazic zich toch gewonnen geven. Een voorzet van Perisic werd door Akpala voor de neus van de doelman in doel geschoven en zo stond het 2-0. Na een uur spelen ging Finnbogason op wandel doorheen de Brugse defensie, maar leverde dan een veel te zwak schot af. Lokeren gaf zich niet gewonnen en bleef voor iedere bal knokken. Coosemans werd nog bijna verrast door een achterwaartse kopbal van De Pauw, maar de Brugse doelman kon de bal nog vanonder zijn lat halen. Vijf minuten later leek de Lokerse stormloop te gaan liggen, maar dan leverde De Ceulaer een perfecte voorzet af tot bij Deekman. De Nederlander had de bal maar binnen te tikken, maar toch besloot hij naast. Tien minuten voor tijd kregen de bezoekers de bal dan toch tegen de netten. De Ceulaer zond met een dieptepass Finnbogason weg. De ingevallen spits omspeelde Coosemans en legde de 2-1 tegen de netten. Lokeren voerde de druk opnieuw op en er sloop even paniek in de Brugse rangen, maar de 2-1 bleef uiteindelijk op het bord staan. (SM)