Club Brugge wint na matige partij

De wedstrijd tussen Club Brugge en Germinal Beerschot was er een om snel te vergeten. De Bruggelingen hielden de drie punten thuis na een doelpunt van Vargas.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Club Brugge probeerde een opening te vinden, maar slaagde er niet meteen in om een versnelling hoger te schakelen. GBA stak zijn neus een eerste keer aan het venster, maar Coosemans kwam gepast tussen. Meteen daarna volgende een kleine reactie van Club, maar het gekraakte schot van Kouemaha zorgde niet voor gevaar. In de 23ste minuut eerden beide supporterclans de overleden Sterchele. De wedstrijd bleef echter verder kabbelen zonder enig doelgevaar. Na iets meer dan een halfuur toch even opschudding wanneer Wanyama het Brugse publiek over zich heen krijgt. Hij gaf Coosemans nog een tik nadat die een vrije trap van Custovic pareerde. Dat was een van de weinige opwindingen in een zoutloze eerste helft.

De thuisploeg begon iets vinniger aan de tweede helft. Dirar zette zich een paar keer goed door, maar de bezoekende verdediging maakte alles onschadelijk. In de 52ste minuut brak Vargas de ban voor Club Brugge. De Venezolaan trapte een afgeweken voorzet in de korte hoek en zo stond het 1-0. Daarna beperkte Club zich vooral tot verdedigen en dat kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Een kwartier voor einde mocht Odjija invallen en in tegenstelling tot vorige week werd hij nu op applaus getrakteerd. Slechts hier en daar klonk er nog wat boegeroep. Het leverde echter geen meerwaarde op aan het wedstrijdverloop. Beide ploegen bleven de bal inspiratieloos rondspelen tot de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd maakte. (SM)