Club Brugge wint moeizaam maar verdiend van KV Oostende

Club Brugge had het niet gemakkelijk met KV Oostende maar won uiteindelijk wel verdiend met 2-0.

Bij Club Brugge posteerde Michel Preud’Homme Simons centraal achterin, Jesper Jørgensen kwam in de ploeg. KVO-trainer Frederik Vanderbiest gaf het vertrouwen aan de ploeg die met 4-0 van Genk won. In het doel kwam nieuwkomer Didier Ovono in de plaats van de geblesseerde Berthelin.

Club dreigde in het begin van de match, maar Refaelov was te verrast om binnen te duwen. Doelman Didier Ovono maakte indruk met een redding op een schot van Maxime Lestienne. Even later pakte hij een vrijschop van Refaelov. Club domineerde, maar KV Oostende hield stand. Aan de rust stond het dan ook 0-0.

Club begon het best aan de tweede helft, maar een knal van Odjidja werd afgeblokt. In de 65ste minuut was het dan toch prijs. Tom De Sutter werkte een knappe aanval af. Iets later pakte Thomas Meunier uit met een nummertje, maar Ovono pakte zijn poging.

In het slot van de wedstrijd kon KVO eindelijk dreigen, maar Laurent Depoitre en Xavier Luissint misten de kansen. In de slotfase zorgde Tom De Sutter nog voor de 2-0.