Club Brugge wint met 2-1 van Bergen

Club Brugge vergat in de eerste helft zijn kansen af te maken en keek aan de rust tegen een 0-1-achterstand aan na een doelpunt van Perbet. In de tweede helft zette het de puntjes op de i en won alsnog met 2-1 dankzij doelpunten van Vleminckx en Odjija.

De thuisploeg begon goed aan de partij, maar slaagde er niet meteen in om de bezoekers in de problemen te brengen. In de tiende minuut volgde een plotse versnelling van Odjija die de bal keihard op doel poeierde, maar een attente Berthelin bokste de bal weg. De rebound van Refaelov ging maar nipt voorlangs. Club bleef op de helft van de bezoekers kamperen, maar het geraakte moeilijk door de stugge defensie van Bergen. Tot Refaelov een bal knap binnendoor naar Vleminckx stak. De blonde spits kwam echter hard in aanraking met Berthelin en die laatste leek zich flink bezeerd te hebben, maar enkele minuten later toonde de Bergense doelman zich opnieuw paraat op een vrije trap van Donk. Tot overmaat van ramp klommen de bezoekers daarna op voorsprong. Matumona kapte Hoefkens simpel uit, zette goed voor op Perbet en die tikte de 0-1 binnen. Club was even van slag en kwam niet meer verder dan enkele kleine kansjes. 0-1 aan de rust.

In de tweede helft ging Club Brugge meteen op zoek naar de gelijkmaker en verzamelde een resem aan kansen. Een schot van Refaelov werd afgeblokt door een bezoekende verdediger en de rebound van Odjija ging naast. Na goed tien minuten het doel van Bergen te bestoken was het dan toch raak voor de Bruggelingen. Een voorzet van Dirar kwam bij Vleminckx terecht en die kopte de 1-1 tegen de netten. De thuisploeg bleef echter doordrukken en twintig minuten voor tijd stond het 2-1. Odjija rondde een ingestudeerd nummertje op een hoekschop van dichtbij af. Vijf minuten later diepte Vleminckx bijna de score uit, maar hij verkwanselde de knappe actie van Refaelov. Daarna bloedde de match een beetje dood. De thuisploeg nam even de voet van het gaspedaal en Bergen leek niet veel beter meer te kunnen. Berthelin voorkwam op het einde nog de 3-1 na een superreflex op een schicht van Refaelov, maar de zege was al binnen voor Club Brugge. (SM)