Club Brugge wint met 1-0 van AZ, maar ziet nu ook Duarte uitvallen

Redactie KW

In de eerste oefenwedstrijd van de winterstage won Club Brugge dinsdag in Marbella met het kleinste verschil van AZ Alkmaar. Victor Vazquez scoorde het enige doelpunt.

Onder het toeziend oog van heel wat spelers van SV Zulte Waregem, dat in Marbella op stage is, begon Club Brugge met wat als een basisopstelling beschouwd mag worden. Mathew Ryan stond onder de lat, de verdediging bestond uit Laurens De Bock, Brandon Mechele, Oscar Duarte en Tom Høgli en op het middenveld speelden Timmy Simons, Vadis Odjidja en Victor Vazquez. In de aanval werden Maxime Lestienne, Meme Tchité en Waldemar Sobota geposteerd. Na een kwartier opende Victor Vazquez de score. In het geharrewar voor doel na een hoekschop kopte hij de bal voorbij een grabbelende doelman Yves De Winter. Twintig minuten later moest Oscar Duarte met een voetblessure van het veld gedragen worden. Na Björn Engels is Duarte al de tweede speler die op deze winterstage uitvalt met een blessure aan de voet. Jim Larsen nam de plaats van de Costa Ricaan in.

Na de rust liet Michel Preud’homme zeven nieuwe spelers opdraven. Enkel De Bock, Mechele, Larsen en Høgli behielden hun plaats. Vladan Kujovic, Enock Adu, Jesper Jørgensen, Edur Gudjohnsen, Tuur Dierckx, Nikola Storm en Kehinde Fatai mochten aan de tweede helft beginnen. Later mocht ook nog Birger Verstraete invallen. Blauw-zwart ondervond na de pauze nog weinig moeite om die krappe voorsprong vast te houden. Storm kreeg zelfs nog de beste kans, maar zijn kopbal ging naast. Vrijdag oefent Club Brugge nog tegen Roda JC.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier