Club Brugge wint in West-Vlaamse derby met 3-1 van KV Kortrijk

Op de 26e speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling heeft Club Brugge vrijdagavond met 3-1 gewonnen van Club Brugge. Bij de rust stond Club 2-0 voor.

Timmy Simons opende in de 29e minuut de score in de West-Vlaamse derby. Dat gebeurde van op de penaltystip, na een fout van doelman Darren Keet op Maxime Lestienne. Die Lestienne verdubbelde de voorsprong vijf minuten voor rust. In de 63e minuut kreeg Club Brugge een tweede strafschop. Opnieuw was het Lestienne die in de zestien neergehaald werd, deze keer door Brecht Capon. Weer was het Simons die zich achter de bal zette en feilloos omzette. De eerredder voor Kortrijk kwam er pas twee minuten voor tijd toen Jesper Jorgensen de bal ongelukkig in eigen doel gleed.

In de stand naderde Club Brugge tot op zeven punten van leider Standard, dat zaterdag naar Charleroi trekt. Anderlecht, dat zondagavond rode lantaarn Bergen ontvangt, is op twaalf punten derde.