Club Brugge wint heenmatch toch nog tegen Minsk

Club Brugge heeft donderdag in het eigen Jan Breydelstadion Dinamo Minsk met 2-1 geklopt, in de heenwedstrijd van de play-offs voor de Europa League. Aan de rust stond Blauw-zwart nog 0-1 achter, maar Hoefkens met een penalty en Blondel zetten de 2-1 eindstand op het bord. Volgende week donderdag volgt de terugwedstrijd in Minsk.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Club, dat al na vijf minuten tegen een achterstand aankeek. Na balverlies belandde het leer bij Dragun, die Stijnen kansloos liet met een strak schot. Opnieuw zag de blauw-zwarte verdediging er niet best uit.

Sterke Perisic

Pas na twintig minuten herstelden de Bruggelingen zich, op sleeptouw genomen door Perisic. De Kroaat dwong zelf een hoekschop af en kopte die vervolgens op doel, maar de bal werd op de lijn ontzet. De kansen waren nu voor de thuisploeg via opnieuw Perisic en Kouemaha, maar in de afwerking liep het telkens mis.

Verdiende gelijkmaker

Blauw-zwart zette het offensief verder na rust en had pech toen een afgeweken bal van Odjidja op de paal belandde. Net toen Club een versnelling lager schakelde, viel de verdiende gelijkmaker dan toch. Marakhovskiy legde Akpala neer in de zestien, de Poolse scheidsrechter aarzelde niet en wees naar de stip. Aanvoerder Carl Hoefkens trapte de 1-1 onhoudbaar binnen. Vijf minuten voor tijd zette Blondel de scheve situatie helemaal recht met de winning goal. Als de Brugse verdediging volgende week in Minsk wel de nul kan houden, is de kwalificatie binnen.