Club Brugge wint aan de Gaverbeek

Club Brugge heeft de lastige verplaatsing naar Zulte Waregem tot een goed einde gebracht. Ronald Vargas loodste blauw-zwart naar een 2-3 overwinning.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de Bruggelingen. Na amper drie minuten zorgde Ronald Vargas al voor het openingsdoelpunt. De kleine Venezolaan ging voorbije enkele Waregemse verdedigers en besloot daarna rustig over doelman Sammy Bossut. De Brugse vreugde was echter van korte duur, want amper vijf minuten later zorgde Mousa Traore voor de gelijkmaker. De Ivoriaan bedankte zo trainer Bart De Roover, want het was de eerste keer dat Traore in de basis mocht starten. Nog voor de rust slaagden de bezoekers er in om opnieuw op voorsprong te komen. Eerst dwarrelde een bal van Dorge Kouemaha in doel en even later scoorde Vargas zijn negende van het seizoen, na een knappe hak van Kouemaha.

Rood voor D’Haene

In de tweede helft gaf Essevee nooit de indruk dat het Club nog kon bedreigen. Toen Karel D’Haene de doorgebroken Ronald Vargas foutief stopte, moest de thuisploeg zelfs met tien verder. Toch werd het nog tien minuten bibberen voor blauw-zwart. De ingevallen Habib Habibou zorgde voor de aansluitingstreffer en omdat er nog vijf minuten extra tijd werd bijgevoegd, begon Club plots krampachtig te voetballen. Vargas, die ondertussen al op de bank zat, zag zijn ploeg uiteindelijk toch standhouden in het Regenboogstadion.