Club Brugge wil verder met kapitein Hoefkens

Redactie KW

Aanvoerder Carl Hoefkens (33) zal zijn aflopende contract bij Club Brugge waarschijnlijk verlengen. Op tafel ligt een nieuwe verbintenis voor twee jaar, zo bevestigt CEO Vincent Mannaert op de website van blauw-zwart.

Club Brugge stelde Hoefkens, sinds 2009 in West-Vlaamse loondienst, aanvankelijk een contract voor één seizoen voor. “Maar Carl wou praten over een contract voor twee jaar. Daarin zijn we hem intussen tegemoet gekomen, met een iets prestatiegerichter voorstel voor dat tweede seizoen. Binnenkort zitten we hierover opnieuw samen”, aldus Mannaert.

Akpala

Ook Joseph Akpala kreeg een nieuw contractvoorstel, hoewel zijn huidige verbintenis nog tot juni 2013 doorloopt. “Omdat Joseph Akpala een topprof is met een uitstekende mentaliteit. Hij stelt zich altijd positief op, ook als hij niet aan spelen toekomt”, verduidelijkt Mannaert. “Coach Daum gaf in onze analyse ook aan dat hij wil kunnen omschakelen naar een systeem met twee spitsen. En daar krijgt hij met Bacca, Vleminckx én Akpala ook de kans toe.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier