Club Brugge weer helemaal terug

Club Brugge heeft op de tweede speeldag in Play-off I in het Jan Breydelstadion landskampioen RSC Anderlecht met 3-0 verslagen. Geraerts (4.) en Perisic (42.) scoorden voor de rust, Akpala zette in de 55e minuut de eindstand op het bord. Dankzij de overwinning schuiven de Bruggelingen op naar de derde plaats met 31 punten en naderen ze tot op twee punten van Anderlecht, dat ondanks de 0 op 6 tweede blijft.

Club schoot snel uit de startblokken. Anderlecht speelde na de thuisnederlaag van vorig weekend zonder vertrouwen en na 3 minuten hing de 1-0 al tegen de netten. Proto duwde een voorzet klungelig in de voeten van Geraerts, die staalhard binnentrapte. Paars-wit kwam maar niet in zijn spel en de thuisploeg bleef de wet dicteren. Vlak voor de rust diepte Perisic van op de stip de score verder uit, na een discutabele strafschopovertreding van Gillet op Blondel (2-0). Na de rust leek de uittredende landskampioen rijp voor de slachtbank. Akpala tikte na 55 minuten een voorzet van Perisic binnen (3-0). Toen Suarez na 70 minuten naar de kant moest na een tweede gele kaart, ging het licht bij de bezoekers helemaal uit. Akpala, Dirar en de ingevallen Lestienne verzuimden om de score nog verder uit te diepen.

Bron: Belga